Mulberry House – Childrey

Share Project :

Mulberry House – Childrey

This proposal for a new dwelling in Childrey seeks to ensure that the building will be perceived as a part of the village.

The main building mass has being split visually to appear as three smaller adjoining blocks; representative of similar scaled buildings in and around the site.

There is a third smaller block, treated as a lower building mass to act as a subordinate annex to the two main ‘living’ blocks and a small rotunda structure which will provide a secluded zone slightly detached from the main building.

The proposed materials palette has been distilled to provide a simplified and limited number of high quality textures and colours.


Client
Private

Location
Mulberry House, Childrey, Oxfordshire

Facility
Residential

Size
285m² | 3068 sqft

Scope
Architecture, Interior Architecture