Garden Room – Hampshire

Share Project :

Garden Room

‘A large recreation space for the family, as a part of the home environment’ was the brief. The house (rebuilt behind a retained element of existing brick and flint facade by NSA in 1997) has access through existing cellar space to a new earth-bermed family room for cinema/tv, snooker, table tennis, chill zone and parties.

Our key challenge was to re-orientate the centre of gravity for family life in a useful space that would remain well-connected to the activities of the main house. Opportunities for quality sunlight into a very deep plan space gave rise to the design of a 7m long cantilevered structure-free corner with six panels of sliding glass screen, into pockets.

Environmental considerations were met with an exceptionally high insulation value, a state of the art mechanical ventilation system and fully automated DNX light, sound and environment control system.


Client
Private

Location
Whitchurch, Hampshire

Facility
Residential

Size
xxxm² | xxx sqft

Scope
Architecture, Interior Architecture